Behandling

Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Som hestemassør bruger jeg kun mine hænder, ingen maskiner eller andre hjælpemidler. Ved første besøg vurderer jeg hestens gang, holdning og kropsbygning, ligesom jeg ser efter asymmetri, gamle skader og unaturlig slid på hovene. I min vurdering tager jeg også hestens uddannelsesniveau, alder og anvendelsesområde i betragtning, og vi snakker om hvordan hesten opfører sig i det daglige. Første behandling varer ca. 1 ½ time.

De efterfølgende behandlinger tilpasses den enkelte hest ud fra den første undersøgelse og hestens reaktion på tidligere behandlinger. En behandling varer ca. 1 time, og foregår ved hjælp af forskellige massageteknikker, påvirkning af stresspunkter og udstrækning.

Det anbefales at konkurrenceheste og heste som trænes hårdt masseres 2 gange om ugen med opstart to uger før konkurrence. Heste som er i let arbejde kan med fordel masseres forebyggende 1 til 2 gange hver måned.

Massage kan blandt andet bruges som hjælp til opvarmning før arbejde, cool down efter arbejde, som behandling af skader på muskler når skaden ikke længere er akut. Til nervøse og urolige heste samt heste med attitudeproblemer.